Як вибрати камінну топку і правильно підключити її до димоходу

Як правильно встановити і підключити камінну топку


Якщо Ви задумалися про покупку камінної топки, і подальшому її підключенню до димоходу і правильній установці, радимо ознайомитися з загальноприйнятими правилами та порадами щодо грамотної установки.
 

Що таке камінна топка?


Це готова конструкція для топки, яка може бути виготовлена ​​з чавуну або сталі. Чавунна вважається більш надійною. Даний матеріал витримує дуже високі температури. Він не деформується від їх перепадів. Під час активної роботи, здатний накопичити в собі тепло, і під час охолодження, Ви будете ще довгий час відчувати приємне тепло, яке вона буде розсіювати в приміщення.
Сталеві моделі дозволяють виготовляти топки великих розмірів і форм. Так як, сталь, матеріал більш піддатливий, гнучкий і легкий. Зазвичай, топки зі сталі всередині футеровані вермикулітом або шамотом - вогнестійким матеріалом, який додатково акумулює тепло.

 

Отже, Ви вибрали для себе підходящу модель. Що далі?


Перед тим, як приступити до установки, необхідно вибрати її розташування. Далі, готуємо підставу, або фундамент. Фундамент необхідний, якщо топка важить більше 100 кг. Найголовніше правило: дотримуйтесь рівного, горизонтальне положення. При перепаді поверхні, камін може деформуватися, або привести до появи щілин.
Якщо камін встановлюється близько до стін, вони в обов'язковому порядку повинні бути ізольовані жароміцними матеріалами. Що стосується підлогового покриття - він також, як і стіни вимагає ізоляції. Адже при подальшому використанні, з каміна можуть ненавмисно випадати вуглинки або попіл. І вони неодмінно, повинні потрапляти тільки на вогнестійку поверхню. Намагайтеся залишати, як мінімум 50 см від каміна.
Якщо топка важить не багато, її можна встановлювати на цеглу. Всі стики обробляються герметиком. Як облицювання Ви вибираєте матеріал, який подобається саме Вам. Але, тільки високотемпературний.

 

Для більшої ефективності обігріву, варто звернути увагу на конвекційний короб. Це спеціальна конструкція, з плит евроізола, яка є камерою, в якій буде збиратися гаряче повітря. З даної камери, можна розвести по даху (або стелі) труби (гофротруби) за якими гаряче повітря буде циркулювати по кімнатах. Даний спосіб хороший тим, що з його допомогою можна обігріти відразу кілька приміщень. Сам конвекційний короб доповнюється вентиляційними гратами для вільного виходу прогрітого повітря і надходження холодного. Не можна використовувати решітки з жалюзі.
Отже, основні кроки по установці закінчені. Тепер варто подумати про найголовніше.

 

Підключення камінної топки до димоходу


Є кілька видів димоходів. Якщо у Вас вже є готовий цегляний димохід, в справному стані (тільки так, не інакше), можна підключаться до нього. Канал димоходу не повинен бути меншим, ніж димовідвод у камінної топки. До одного димоходу не можна підключати кілька опалювальних приладів.
Димохід можна гільзованний. Це установка в цегляному димоході труб. Зазвичай використовують нержавіючу сталь (пожежостійку, і яка не піддається корозійних процесів). Такі труби бувають різних форм: круглого перетину або квадратного. Для чого це потрібно? Цегляні димоходи, з часом, зважаючи на свою шорсткості, накопичують на стінках сажу. Це призводить до погіршення тяги, і в подальшому до руйнування всього димоходу. Гільзування дозволяє уникнути даних проблем. Так як, стінки у труб з нержавіючої сталі - гладкі. Накопичення на їх стінках сажі та інших відходів від згорання палива зводиться до мінімуму. А це призводить до більш тривалої експлуатації.

 

Після підключення каміна до димоходу обов'язково слід перевірити тягу. Якщо вона буде занадто велика, можна встановити шибер, яким Ви самостійно зможете регулювати силу і швидкість. При низькій - процес горіння буде мінімальним, і хорошого обігріву Ви не отримаєте.
 

Установка камінної топки процес не складний. Але все таки, ми радимо Вам звернутися за допомогою до фахівців, які зможуть дати Вам ділову пораду. Щоб в подальшому не виникало ніяких проблем і Ваш камін радував Вас довгі роки.
Бажаємо Вам тільки приємно тепла і незабутніх емоцій.

Створено OpenCart
Ваш Комин © 2024