Чавунні печі для опалення будинку

Чавунні печі для дому


Якщо Ви живете в невеликому дачному будинку або в тих приміщеннях які вимагають швидкого прогрівання і легкості у використанні, то для Вас найкраще підійдуть сучасні чавунні печі. Вони працюють на дровах, прості в управлінні, не займають багато місця і бувають абсолютно різних дизайнів. Чому варто звернути увагу на чавунну грубку?
Чавун дуже міцний і надійний матеріал. Він прекрасно переносить високі температури, здатний швидко нагріватися і віддавати тепло, також має тривалий терміном служби.


Переваги печей з чавуну:

 

  1. Такі опалювальні прилади виробляють методом лиття чавуну, тому у них дуже товсті стінки які згодом практично не прогорають.
  2. Такі печі відрізняються компактними розмірами і підходять практично в будь-який інтер'єр.
  3. Вони економічні - при рівні ККД в 85% дрова можуть горіти повільніше і тривалий час давати тепло.
  4. Функціональність. Сучасні печі досить просто підключити до димоходу і вони готові до роботи. Якщо вага невелика, то вони не вимагають установки додаткового фундаменту. Також, грубку можна від'єднати від димоходного каналу і перенести в інше приміщення.
  5. Вони не вимагають додаткових облицювальних матеріалів. Їх дизайн вже красиво оформлений.
  6. Потужність нагріву у печей буває різна від 50 кв.м до 120 кв.м.

Якісні моделі доповнені рядом корисних функцій:

 

  1. Системою чисте скло (для збереження прозорого вигляду скла під час активного горіння дров);
  2. Регулятором подачі повітря для ручної установки інтенсивності і швидкості згоряння палива;
  3. Системою подвійного допалювання газів, для меншого викиду шкідливих речовин в атмосферу.
  4. Є чавунні опалювально-варильні печі. Завдяки наявності варильної поверхні з того ж чавуну, Ви зможете не тільки обігріти свій будинок, але і приготувати неймовірно смачні страви на дровах.
  5. Щоб зовнішній вигляд печі не зіпсував наліт іржі, вона повинна знаходиться в сухому приміщенні.

Конструкція печі
Піч з чавуну складається з:

  • *Топкової камери з скляною дверкою;
  • *Колосникових грат;
  • *Висувного зольного ящика для легкого очищення від попелу;
  • *Отвором для підключення димаря.

Зовнішній вигляд може бути будь-який: від класичного, стриманого варіанту до незвичайних дизайнерських рішень.

 

 

Всі перераховані характеристики властиві простим печей. Якщо Ви вирішили придбати опалювально-варильну піч, то у неї є ряд додаткових переваг:

  1. Поєднує в собі дві функції: додаткова прикраса інтер'єру завдяки красивому зовнішньому виглядому і можливості готування їжі. Верхня велика поверхня з конфорками дозволить розмістити кілька одиниць різного посуду. Також, можна скористатися вбудованою духовою шафою, в якій присутній термометр.
  2. Такі печі також обладнані зольником, регулятором подачі повітря, додатковим висувним ящиком для зберігання посуду або дров. ККД у них може досягати 80%.

Є печі з наявністю водного контуру. Наявність водяної сорочки в печі дозволяє повністю забезпечити невеликий заміський будиночок теплом. Такий варіант стане ідеальним для будь-якого дачного будиночка. Водний контур з правильно підключеними батареями, дозволить швидко нагріти все приміщення в будинку.

У нашому магазині Ви зможете підібрати для себе ідеальний варіант чавунної грубки і наповнити свій будинок теплом і затишком.

Створено OpenCart
Ваш Комин © 2024